Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Η Apple εργάζεται σε δύο επεξεργαστές A5X και A6

Με την παρουσίαση του iPad 3 να βρίσκεται μερικές μέρες μακριά ο τεχνολογικός τύπος δεν έχει κατασταλάξει ακόμα σε ένα πράγμα: τι επεξεργαστή θα έχει η συσκευή.
iPad 2S with A5X
Μερικοί υποστηρίζουν ότι το iPad 3 θα διαθέτει επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων A6 και μερικοί άλλοι αναφέρονται στην πιθανότητα διπύρηνου επεξεργαστή σαν αυτόν που βρέθηκε σε πρωτότυπο iPad πριν λίγες μέρες.
Νέα ευρήματα στον κώδικα του iOS 5.1 beta φέρνει στο φως δύο αναφορές σε επεξεργαστές που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα: S5L8945X και S5L8950X. Το αρχικό iPad χρησιμοποίησε τον Α4 επεξεργαστή με τον κωδικό S5L8930X και το iPad 2 χρησιμοποίησε τον Α5 επεξεργαστή με τον κωδικό S5L8940X. Οπότε, ένας αναβαθμισμένος Α5 θα είχε τον κωδικό S5L8945X και ένας τετραπύρηνος Α6 τον κωδικό S5L8950X.
Πρακτικά, αυτό, ίσως, σημαίνει ότι η Apple εργάζεται ταυτόχρονα πάνω στους δύο επεξεργαστές αφήνοντας πάλι στο σκοτάδι τις υποθέσεις για το ποιος από τους δύο επεξεργαστές θα καταλήξει στο iPad 3. Για παράδειγμα, υπάρχει η πιθανότητα ένας από τους δύο επεξεργαστές να καταλήξει σε κάποια άλλη συσκευή, όπως το Apple TV ή το επερχόμενο iPhone.
Το iPad 3 αναμένεται να διαθέτει οθόνη Retina υψηλής ανάλυσης, ταχύτερο επεξεργαστή με αναβαθμισμένα γραφικά και κάμερα. Η παρουσίαση του iPad 3 σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ειδικού event στις 7 Μαρτίου.

Via:iphonehellas.gr