Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Kaspersky: Η Apple είναι 10 χρόνια πίσω από τη Microsoft


Με μια δήλωση που προκαλεί εντύπωση και σίγουρα θα προκαλέσει προβληματισμό σε πολλούς ο Eugene Kaspersky, διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky, δήλωσε ότι η Apple είναι 10 χρόνια πίσω από την Microsoft στο θέμα της ασφάλειας.
Η παραπάνω δήλωση καθώς και το γεγονός ότι η ασφάλεια των Mac έχει πρόσφατα διασυρθεί λόγω του Flashback όπου και “χτύπησε” τεράστιο αριθμό μηχανημάτων εξακολουθώντας μάλιστα να υπάρχει ακόμα σε 650.000 και με έναν στους πέντε Mac να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.
Είναι γνωστό ότι η Microsoft έχει πάρει το μάθημά της, με τον δύσκολο τρόπο, σε αυτό το τομέα. Τα προβλήματα ασφαλείας έχουν παιδέψει την Microsoft για χρόνια και η εταιρεία έχει πληρώσει για αυτό στην εμπιστοσύνη των πελατών της.
Σειρά έχει η Apple η οποία και θα πρέπει γρήγορα να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα καθώς για να προστατέψει το OS X δεν θα ήταν κακό να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική διαθέτοντας extra μέτρα προστασίας του λειτουργικού της.
Ο Kaspersky βλέπει πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που μεγαλώνει, περιμένοντας εκμετάλλευση προειδοποιεί:
Οι διαδικτυακοί κακοποιοί έχουν αντιληφθεί ότι οι Mac είναι ένας ενδιαφέρων χώρος. Τώρα έχουμε περισσότερα, δεν είναι μόνο το Flashback ή το Flashfake.
Mac, καλωσόρισες στο κόσμο των Windows, που είναι γεμάτος από malware.

Via:minotavrs.wordpress.com