Subscribe:

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

BlackBerry OS: To πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα, σήμερα


Μπορεί η RIM να μην περνάει την καλύτερη φάση αυτή την περίοδο και να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, ωστόσο υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται, ακόμα τουλάχιστον. Η πλατφόρμα της είναι μακράν η ασφαλέστερη μεταξύ των δημοφιλέστερων λειτουργικών συστημάτων που υπάρχουν σήμερα, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Η εταιρεία Altimeter Group and Bloor Research, προχώρησε σε μια έρευνα μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων: iOS, Android, BlackBerry και Windows Phone, συγκρίνοντάς τα σε 46 διαφορετικούς παράγοντες, ανάμεσα σε 12 διαφορετικές κατηγορίες. Τα αποτελέσματα που έλαβε, φέρνουν πρώτο το BlackBerry με 2,89, το iOS δεύτερο με 1,7, τρίτο το Windows Phone με 1,61 και τελευταίο το Android με 1,37. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις των παραπάνω πλατφόρμων ήταν οι BB7, iOS 5, 2.3 Gingerbread και WP 7.5. Σύμφωνα με την έρευνα, το BlackBerry είναι το μόνο που έχει επιλογή για firewall, ενώ Android και iOS αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς τον τρόπο που διαχειρίζονται την ασφάλεια των applications. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα.
Η ασφάλεια των BlackBerry φαίνεται ότι έκανε τόσο τον Αμερικανικό στρατό, όσο και την υπηρεσία αμυντικών πληροφοριακών συστημάτων να τα επιλέξουν. Οι συσκευές μάλιστα που εγκρίθηκαν τρέχουν το  BlackBerry 7 OS και είναι τα: 9900, 9930, 9850, 9860, 9810 και 9360. Μένει να δούμε, αν η RIM θα επιμείνει στο θέμα της ασφάλειας και στο  BlackBerry 10 OS, που ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά σε λίγους μήνες, όπως είδαμε πρόσφατα στο συνέδριο BlackBerry Jam 2012.

Via:away.gr