Subscribe:

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο Chrome ξεπερνάει για πρώτη φορά επί μία βδομάδα τον Internet Explorer


Ήταν κάτι το αναμενόμενο, κανείς δεν αμφέβαλε εδώ και μήνες πως πλησιάζει η στιγμή που ο Chrome της Google θα ξεπεράσει τον Internet Explorer της Microsoft για να γίνει ο πιο δημοφιλής browser σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Statcounter, ο Chrome έκλεισε την προηγούμενη βδομάδα με ποσοστό χρήσης 32,76%, τη στιγμή που ο Internet Explorer έμεινε λίγο πιο χαμηλά, στο 31,94%.
Παρόλο που ο Chrome έχει ξαναβρεθεί στην πρώτη θέση στο παρελθόν, δεν διατηρήθηκε εκεί για παραπάνω από μία ημέρα. Τώρα όμως οι μετρήσεις έδειξαν πως ο Internet Explorer δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον browser της Google καμία φορά μέσα στην τελευταία βδομάδα. Φαίνεται λοιπόν πως η αλλαγή στην κατάταξη είναι γεγονός.
Παρατηρώντας κανείς τις μετρήσεις, θα δει πως ο Chrome κερδίζει κατά κράτος σε Ινδία και Νότιο Αμερική (να υπενθυμίσουμε πως εκεί είναι αρκετά δημοφιλές και το έταιρο κοινωνικό δίκτυο της Google, το Orkut), όμως ο Internet Explorer διατηρεί ακόμα τα πρωτεία σε άλλες περιοχές όπως η ΗΠΑ.Αλλά την Google δεν την ενδιαφέρουν τόσο τα στατιστικά από μεμονωμένες περιοχές, όπως η Ελλάδα, αλλά μάλλον περισσότερο τα στατιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Via:away.com