1.] Νέα σύμβολα στο πληκτρολόγιο: Προστέθηκε η en dash (—) στο παρατεταγμένο πάτημα της παύλας, ενώ η em dash (–) υπήρχε ήδη (περισσότερες πληροφορίες για την En & Em Dash μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Επίσης προστέθηκαν στα σύμβολα των νομισμάτων τα cents (¢) καθώς και οι βαθμοί (°) στο σύμβολο του μηδενός.
2.] Στην διαμόρφωση δικτύων VPN προστέθηκε η ασφαλής ταυτοποίηση RSA ID (two-factor authentication).
3.] Μία συνομιλία διαχωρίζεται με γραμμές όταν αλλάζει από SMS ή MMS σε iMessage.
4.] Η “Ομαδική συνομιλία” μετονομάστηκε σε “Ομαδικό μήνυμα“. Και το όνομα του κάθε αποστολέα εμφανίζεται με μπλε γράμματα πάνω από το μήνυμά του.
5.] Η επιλογή “Πείτε το σε φίλο” (“Tell a friend”) μίας εφαρμογής μέσα από το AppStore δεν στέλνει πλέον σκέτο link αλλά περισσότερες πληροφορίες (όνομα, εικονίδιο, όνομα προγραμματιστή, κατηγορία, ημερομηνία αναβάθμισης και βαθμολογία).
6.] Η διαθέσιμη επιλογή MMS κατά την αποστολή εικόνας, βίντεο, ηχογράφησης, επαφής ή σημείου στο χάρτη, μετονομάστηκε σε Μήνυμα, καθώς τα αρχεία αυτά μπορούν πλέον να σταλούν και ως iMessages.
7.] Βελτιώθηκε ο έλεγχος ήχου και το όριο έντασης, ενώ προστέθηκε και η δυνατότητα Ομαδοποίησης ανά καλλιτέχνη (sort by artist).
8.] Το FaceTime στο iPhone 4 μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί και χωρίς ύπαρξη κάρτας sim. Η ενεργοποίησή του μπορεί να γίνει εκτός από τον τηλεφωνικό αριθμό και μέσω της διεύθυνσης email (Apple ID), ακριβώς όπως στο iPad ή iPod Touch.
9.] Βελτιώθηκε το άνοιγμα του Κέντρου ειδοποιήσεων (Notification Center). Στον Safari δεν υπάρχει πλέον το πρόβλημα της γρήγορης μετακίνησης στο επάνω μέρος μιας σελίδας όταν πατάμε την γραμμή κατάστασης (status bar) θέλοντας να ανοίξουμε το κέντρο ειδοποιήσεων. Πλέον γίνεται καλύτερη αναγνώριση των χειρονομιών tap και tap+swipe down. Το ίδιο πρόβλημα διορθώθηκε και σε πολλά παιχνίδια πλήρους οθόνης.
10.] Τα βίντεο στο YouTube παίζουν και σε HD εάν είσαστε συνδεδεμένοι σε 3G δίκτυο, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα απενεργοποίησης του High Quality (HQ).
11.] Στις επιλογές Προσβασιμότητας μπορείτε να επιλέξετε το ποσοστό μεταφοράς ήχου σε κάθε ακουστικό (Headphone Balance).
12.] Προστέθηκε η “Αυτόματη ρύθμιση ώρας” στο iPod Touch.
13.] Στο iPad το πληκτρολόγιο εκτός από διαχωρισμό μπορεί να υποστεί και μετακίνηση σε όποιο μέρος της οθόνης επιθυμούμε. Και νέος τρόπος αναζήτησης κειμένου μέσα σε μία σελίδα.
14.] Η sidebar στο Mail του iPad μπορεί να εμφανίζεται/αποκρύπτεται κάνοντας swipe προς τα δεξιά ή αριστερά.
15.] Ομοίως, κατά την αναπαραγωγή μουσικής στο iPad, το swipe προς τα δεξιά ή αριστερά επάνω σε ένα album art κάνει αλλαγή τραγουδιών σε επόμενο ή προηγούμενο αντίστοιχα (δεν ισχύει όμως στην lock screen).
16.] Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο back στον Safari του iPad εμφανίζει το ιστορικό με τις σελίδες που επισκεφθήκατε.
17.] Σελίδες και στην Λειτουργία Ανάγνωσης στον Safari.
Via:iphonehellas.gr
Κυριακή 17 Ιουλίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου