Subscribe:

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

H Apple ακυρώνει τα σχέδια για ενσωματωμένη SIM

H Sunday Telegraph αναφέρει σήμερα ότι η Apple εγκατέλειψε τα σχέδια υλοποίησης της ενσωματωμένης SIM στις φορητές της συσκευές μετά τις πληροφορίες για διακοπή των επιδοτήσεων από τους παρόχους σε μια τέτοια πιθανότητα.
Μέχρι σήμερα οι πάροχοι αναλάμβαναν την πλήρη επιδότηση του κόστους της συσκευής με αντάλλαγμα, βεβαίως, διετές συμβόλαιο για τους χρήστες. Η Apple σε μια προσπάθεια να επιτύχει μια πιο άμεση επαφή με τους καταναλωτές σκεφτόταν την υλοποίηση ενσωματωμένης SIM στο iPhone παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον πάροχο. Η προσπάθειά της αυτή θα πέσει στο κενό, όπως φαίνεται, αφού οι εταιρείες δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι.
“Apple has long been trying to build closer and closer relationships and cut out the operators. But this time they have been sent back to the drawing board with their tails between their legs.”
Η Apple, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα συνεχίσει αυτό το σχέδιο με το iPad. Μάλιστα, αναφέρει ότι η επόμενη γενιά iPad που αναμένεται του χρόνου θα διαθέτει αυτή την ενσωματωμένη SIM. Στην περίπτωση του iPad δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα αφού η συσκευή δεν επιδοτείται με κάποιον τρόπο από τους παρόχους.