Subscribe:

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Retina mode: iPhone apps με εκπληκτικά γραφικά και στο iPad [Cydia]

Ο developer Ryan Petrich ετοιμάζει ένα νέο tweak το οποίο θα ενθουσιάσει τους κατόχους iPad και iPhone που δεν επιθυμούν να αγοράζουν εις διπλούν τα παιχνίδια και τις εφαρμογές του App store όταν αυτά δεν ειναι universal apps.
Μπορεί το iPad να διαθέτει την λειτουργία x2 ώστε να μεγενθύνει όλα τα iPhone apps στην οθόνη του, ωστόσο όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι η υλοποίηση αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδόσει τα Retina display graphics. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως απογοητευτικό με τα γραφικά να παρουσιάζονται πιξελιασμένα (sic).
Η λύση μέχρι σήμερα ήταν η χρησιμοποιήση του Fullforce (Cydia) το οποίο όμως δεν υποστηρίζει όλα τα iPhone apps και games. Ο Petrich αναπτύσει μία καλύτερη μέθοδο η οποία θα χρησιμοποιεί τα Retina display graphics που προορίζονται για το iPhone 4 και το τελευταίας γενιάς iPod touch, στην οθόνη του iPad.
Εφόσον το tweak κυκλοφορήσει και λειτουργήσει όπως πρέπει δεν θα χρειάζεται να αγοράσετε 2 εκδόσεις για το ίδιο game (iPhone και iPad) αλλά μόνο αυτή του iPhone και το tweak θα φροντίσει ώστε να την μεταφέρει με την ίδια ποιότητα και στην οθόνη του iPad.
Σαν proof-of-concept ο developer δημοσίευσε το παρακάτω screenshot του Doodle Jump στο iPad:

Το Doodle Jump κυκλοφορεί με υποστήριξη Retina display για το iPhone 4 και iPod touch 4th gen αλλά δεν διατίθεται ως iPad app