Subscribe:

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

“Aντίστροφο torrent” σύστημα από το Hackulous

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το Hackulous, την ομάδα πίσω από το Apptrackr και Installous, πηγές όπου χρήστες jailbroken συσκευών μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τις περισσότερες εφαρμογές που υπάρχουν στο App Store.
Η βάση των χρηστών είναι ιδιαίτερα σημαντική ξεπερνώντας τους 10 με 11 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Η φιλοσοφία πίσω από τo Apptrackr είναι το “try-before-you-buy”, μια ιδιαίτερα αφελής δικαιολογία για το παράνομο κατέβασμα της δουλειάς των developers. To Hackulous έκανε δύο νέες ανακοινώσεις σχετικά με την πειρατεία που αφορούν το “Clutch” και το “Κickback”.
To “Clutch” είναι μια μέθοδος με την οποία οι χρήστες «σπάνε» μια εφαρμογή και αργότερα την ανεβάζουν στο apptrackr έτσι ώστε να την κατεβάσουν και άλλοι χρήστες. Η διαδικασία αυτή είναι κάπως περίεργη και αποθαρρυντική για τους μέσους χρήστες με συνέπεια να λείπουν αρκετοί τίτλοι από το apptrackr. Η νέα αναβάθμιση που θα γίνει στο Installous θα εμφανίζει στο χρήστη ένα μήνυμα ότι διαθέτει για παράδειγμα κάποια εφαρμογή που δεν υπάρχει στη βάση του apptrackr. Ο χρήστης θα ερωτάται σε μια τέτοια περίπτωση εάν επιθυμεί να μοιραστεί αυτή την εφαρμογή και με τον υπόλοιπο κόσμο. Εάν απαντήσει θετικά, τότε η εφαρμογή θα αρχίσει να ανεβαίνει στο παρασκήνιο σε κομματάκια.
Η διαδικασία αυτή θυμίζει την αντίστροφη πορεία ενός torrent, όπου ένα αρχείο μοιράζεται από πολλούς χρήστες σε κάποιον άλλον και ούτω καθεξής. Τώρα, η ίδια εφαρμογή από πολλούς χρήστες θα ανεβαίνει σιγά σιγά στο apptrackr όπου θα μπορούν να την κατεβάζουν και άλλοι.

H άλλη ανακοίνωση έχει σχέση με το Mac App Store και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα EΔΩ.