Subscribe:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

H.Π.Α.: Τα Windows 7 ξεπέρασαν τα Windows XP σε ποσοστά χρήσης για πρώτη φορά

Τα Windows 7 κατάφεραν να ξεπεράσουν το μερίδιο αγοράς των Windows XP στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την εταιρεία ιρλανδική εταιρεία StatCounter. Κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου ο ημερήσιος μέσος όρος χρήσης των Windows 7 ήταν 32.2% ενώ των Windows XP ήταν 30.7%.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που μετριέται και ανακοινώνεται κάτι τέτοιο, αφού τα Windows 7 παραμένουν σε παγκόσμιο επίπεδο κάτω από τα XP, παρά την εμπορική τους επιτυχία. Η Microsoft έχει δηλώσει πως τα Windows 7 είναι το ταχύτερα πωλούμενο λειτουργικό σύστημα στο κόσμο ενώ και οι αναλυτές συμφωνούν πως το νέο λειτουργικό σύστημα είναι επιτυχημένο, ακόμα περισσότερο αν το συγκρίνουμε με τον προκάτοχο του τα Vista.

Σύμφωνα με την StatCounter τα Windows Vista σημείωσαν μερίδιο 19.5% και το Mac OS της Apple 14.8%, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Το καλύτερο ποσοστό χρήσης των Vista στις Η.Π.Α. ήταν τον Αύγουστο του 2009, μόλις δύο μήνες πριν την εμφάνιση των 7, με ποσοστό χρήσης 35.6%.

Ωστόσο οι ίδιες μετρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο διαφοροποιούνται. Τα αποτελέσματα της StatCounter σε παγκόσμια κλίμακα δείχνουν πως η αποδοχή των Windows 7 στις Η.Π.Α. είναι ελαφρώς ταχύτερη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τα Windows 7 έχουν παγκόσμιο μερίδιο 31.5% ενώ τα Windows XP αποδεικνύονται πολύ ανθεκτικά και μετράνε 46.8%, παραμένοντας το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη.

Ωστόσο επί των αριθμών αυτών δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία: η Net Applications, η οποία επίσης είναι γνωστή για τις μετρήσεις της στο διαδίκτυο, υπολογίζει το παγκόσμιο μερίδιο των Windows 7, κατά τον μήνα Μάρτιο, στο 24.2% και των Windows XP στο 54.4%, απέχοντας αρκετά από τις μετρήσεις της StatCounter.

Και οι δύο εταιρείες εξάγουν τα αποτελέσματα τους μετρώντας τις επισκέψεις υπολογιστών σε ιστοσελίδες πελατών τους. Αν και ο τρόπος μέτρησης είναι ο ίδιος, οι δύο εταιρείες διαφέρουν στον αριθμό των χωρών στις οποίες εκτελούν μετρήσεις. Για παράδειγμα η Net Applications έχει περισσότερες μετρήσεις από τις Η.Π.Α. αλλά διαθέτει μικρότερα δείγματα από χώρες όπως η Κίνα.

H εικόνα των μεριδίων Windows των επισκεπτών στο adslgr.com κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου είναι ωστόσο πολύ διαφορετική. Με τα Windows συνολικά να παραμένουν πάνω από το 90% και να μετράνε 90.31%, τα Windows 7 κερδίζουν το 47.17% των επισκεπτών Windows. Tα XP κρατάνε ένα σημαντικό 38.48% και τα Vista ένα ταπεινό 13.65%.




Via:www.thegreekz.com