Subscribe:

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Microsoft καταθέτει νέες πατέντες για το περιβάλλον εργασίας σε οθόνες αφής

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  holdandtap.jpg Εμφανίσεις:  27 Μέγεθος:  53,5 KBΤα Windows 7 ήταν τα πρώτα Windows τα οποία υποστήριζαν εγγενώς οθόνες αφής. Παρά το γεγονός ότι αυτή η λειτουργία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα από τους περισσότερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού, τα Windows 8 αναμένεται να έχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες για οθόνες αφής. Το Microsoft-News.com δημοσιεύει ότι η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα πατέντες για πολλούς και διαφορετικούς τύπους οθονών αφής.

Αρκετές πατέντες αναφέρονται στο πως μπορεί ο χρήστης να κάνει με gestures συγκεκριμένες εργασίες σε tablets με διπλή οθόνη. Για παράδειγμα, μια εξ' αυτών δείχνει πως ο χρήστης μπορεί να κρατάει πατημένο ένα εικονίδιο από την μια οθόνη και με το άλλο δάχτυλο να πατάει κάπου στην διπλανή οθόνη και το εικονίδιο να μεταφέρεται αυτόματα εκεί.

Όλες αυτές οι πατέντες δείχνουν ότι η Microsoft παίρνει το περιβάλλον εργασίας με οθόνη αφής, το οποίο η Apple έκανε αρκετά δημοφιλές με το iOS, πιο σοβαρά.

Via:www.adslgr.com