Subscribe:

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

SED: Δίσκοι που κρυπτογραφούνται μόνοι τους


Hdrive SED: Δίσκοι που κρυπτογραφούνται μόνοι τουςΈνας σκληρός δίσκος SED (self-encrypting hard drive) περιλαμβάνει ένα κύκλωμα ενσωματωμένο στο τσιπ διαχείρισης του δίσκου, το οποίο κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα στο μαγνητικό μέσο και στη συνέχεια τα αποκρυπτογραφεί αυτόματα.
Όλοι οι δίσκοι SED έχουν αυτή τη δυνατότητα εξαρχής αφού αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματώνεται κατά τη διάρκεια της παραγωγής του. Οι δίσκοι αυτοί λειτουργούν όπως και όλοι οι άλλοι,
απλά ο χρήστης δεν παρακολουθεί τη διαδικασία κρυπτογράφησης.
Για την προστασία των δεδομένων, ο χρήστης χρησιμοποιεί έναν κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός αυτός χρησιμοποιείται από τον δίσκο για να κρυπτογραφήσει ή να αποκρυπτογραφήσει το κλειδί κρυπτογράφησης. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και το κλειδί κρυπτογράφησης δεν μπορεί να γνωστοποιηθεί σε έναν επιτιθέμενο, χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης.
Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολύ ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι είναι επιτρεπτοί από την Trusted Computing Group για τους δίσκους SED. H χρήση ενός τέτοιου κωδικού πρόσβασης μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε κλοπή δεδομένων και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον επιτιθέμενο να ανακτήσει πληροφορίες.

Via:www.secnews.gr