Subscribe:

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Steve Jobs: o «συμφιλιωτής» Apple και Samsung

 
Όπως όλοι γνωρίζουμε το τελευταίο καιρό διάστημα, η Apple και η Samsung βρίσκονται σε έναν διαρκή δικαστικό αγώνα σε όλη την υφήλιο για διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας Σήμερα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Bloomberg, ο Steve Jobs φέρεται να είχε προχωρήσει σε επαφές με τη Samsung, τον Ιούλιο του 2010, ώστε να ξεκινήσει μία σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιρειών. Ωστόσο, από την εμφάνιση του smartphone της Samsung, Galaxy S, o Jobs δεν συμμετείχε σε καμία από τις μεταξύ τους συνομιλίες.
Η προσπάθεια αυτή απέβη ανεπιτυχής και έτσι η Apple προχώρησε σε πολλαπλές αγωγές για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά της Samsung. Από τον Απρίλιο, η Apple έχει κατηγορήσει την Samsung για αντιγραφή στην γενικότερη εμφάνιση του iPhone και iPad. Η Samsung και αυτή απάντησε δικές της αγωγές, οι οποίες οδήγησαν τις δύο εταιρίες να συμμετέχουν σε δίκες που εξαπλώνονται σε τέσσερις ηπείρους.
Η Apple έχει ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Samsung, ώστε να εμποδιστεί η πώληση του Tab Galaxy 10.1 στην Αυστραλία, με την Samsung να συμφωνεί να καθυστερήσει την κυκλοφορία της συσκευής μιας και δεν έχει βγει κάποια διαταγή από το δικαστήριο.
Μάλιστα, ο δικηγόρος της Apple που έχει αναλάβει την υπόθεση χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ότι «Η Samsung είναι ένας σημαντικός προμηθευτής με τον οποίο έχουμε μια βαθιά σχέση, θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν το σωστό.»

Via:troktiko.eu