Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Η Microsoft φέρεται να προετοιμάζει ένα νέο μοντέλο Xbox για το 2012, σχεδιασμένο για τα Windows 8

Το νέο μοντέλο Xbox 360 θα ξεκινήσει εγκαίρως για την εορταστική περίοδο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα Windows 8. Ο αναλυτής της Wedbush Securities, Michael Pachter δεν θεωρεί το νέο μοντέλο ως ένα διάδοχο του Xbox 360, αλλά όπως δείχνουν πολλές πρόσφατες εκθέσεις, ως ένα αναβαθμισμένο μοντέλο. «Οι φήμες αυτές είναι ανόητες», δήλωσε ο Pachter σε μια συνέντευξη στο IndustryGamers. «Η Microsoft εξακολουθεί να πωλεί τόνους Xbox 360, και δεν θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη έκδοση, μέχρι οι πωλήσεις της να αρχίσουν να φανερώνουν μία πτώση». Η τρέχουσα κονσόλα Xbox 360 αποτελεί εκείνη με τις κορυφαίες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2011. Παρά την προσωρινή κάμψη, τον Δεκέμβριο (λόγω ελλείψεων), η κονσόλα Xbox 360 της Microsoft έχει κυριαρχήσει στα charts για τους 16 από τους 17 μήνες ζωής της.

Η Microsoft έχει διατηρήσει το εμπορικό σήμα του Xbox, φρέσκο τόσο σε hardware όσο και στο λογισμικό του, όλα αυτά τα χρόνια. Η εταιρεία λάνσαρε τον δημοφιλέστατο και καινοτόμο σύστημα Kinect για το Xbox 360 σε όλο τον κόσμο το περασμένο έτος που πραγματικά έφερε επανάσταση στον τρόπου που βλέπαμε μέχρι σήμερα τα video games.

Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ενημερωμένο dashboard και hardware, κατάλληλο για να καταστήσει συμβατή με τα Windows 8. O Pachter, επιμένει, πως η Microsoft, μας επιφυλάσσει μία πλήρως ανανεωμένη κονσόλα πριν από τις διακοπές του 2012, αλλά όσον αφορά σε μία καινούργια έκδοση, αυτήν την τοποθετεί μετά το 2014.

Via:www.proho.gr