Subscribe:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Opera Μini ξεπερνά τους 140 εκ. χρήστες

Ο ιδιαίτερα «ελαφρύς» browser για κινητά, της Opera Software, Opera Mini, φαίνεται ότι έχει δει μία ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση χρήσης  83% κατά το τελευταίο χρόνο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 140 εκ. χρήστες, μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Opera, υποδεικνύεται ότι το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini δεν έχει  μόνο αρχίσει να χρησιμοποιείται ως το κύριο πρόγραμμα περιήγησης για πολλούς, αλλά έχει γίνει τόσο δημοφιλές, που για πρώτη φορά από την κυκλοφορία του, 22 χώρες έχουν πλέον τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άτομα που ασχολούνται ενεργά με τον browser κάθε μήνα.

Εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι από την εμφάνισή του το 2006, ο Opera Mini έχει διπλασιάσει του χρήστες του συνολικά 8 φορές, με την αύξηση του Οκτωβρίου να σηματοδοτεί την όγδοη φορά, που οι  χρήστες του διπλασιάζονται.

Τον Απρίλιο, η Opera ανακοίνωσε ότι ο Mini browser της είχε φθάσει τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και τις δύο δισεκατομμύρια ημερήσιες αναγνώσεις σελίδων - καθιστώντας τον, τον πιο δημοφιλή browser για κινητά στον κόσμο. Ο δωρεάν browser υποστηρίζει 96 γλώσσες και μια μεγάλη σειρά διαφορετικών smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Android, Symbian/S60, BlackBerry και  iPhone.

Τον περασμένο μήνα, οι χρήστες του Opera Mini, έφτασαν να διαβάσουν περισσότερες από 86 δισεκατομμύρια σελίδες, υπερδιπλασιάζοντάς τες έτσι από το προηγούμενο έτος. Η ανάγνωση αυτών των σελίδων ισοδυναμεί με το καταπληκτικό ποσό  δεδομένων των 13petabytes. Ωστόσο, με την τεχνολογία μείωσης του όγκου δεδομένων της κάθε σελίδα μέχρι και 90%, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 1,335 terrabytes!!!.

Via:www.proho.gr