Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Η Apple θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία οθόνης IGZO για λεπτότερο iPad 3

Η αναφορά της Digitimes αναφέρει ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει οθόνες τεχνολογίας IGZO (indium gallium zinc oxide) αντί για IPS* για το επερχόμενο iPad 3.
Συγκεκριμένα, οι οθόνες αυτές κατασκευάζονται από την Sharp και είναι ιδανικές για την φημολογούμενη Retina οθόνη του iPad 3 μιας και προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση, δεν χρειάζεται να έχουν το διπλό LED bar και έτσι μπορεί το iPad 3 να είναι λεπτότερο με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Αν θυμάστε προηγούμενες φήμες έκαναν λόγο για ελαφρώς παχύτερο iPad 3 εξαιτίας του διπλού LED bar για την Retina οθόνη.

*Η τεχνολογία IPS επιτρέπει στις iOS συσκευές την προβολή της οθόνης υπό μεγάλη γωνία. Πιστεύεται, όμως, ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει τροποποιημένη έκδοση της τεχνολογίας IGZO της Sharp για να διατηρήσει τη retina οθόνη στα 330 dpi χωρίς να είναι IPS καταλήγοντας με αυτόν τον τρόπο σε έναν λεπτότερο σχεδιασμό αφού δεν θα απαιτούνται τα δύο light bars. Επίσης, η κατανάλωση είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με τις οθόνες OLED, οπότε θα περιμένουμε να δούμε και καλύτερη αυτονομία αφού η κατανάλωση θα είναι αρκετά μειωμένη σε σχέση με τώρα.

Via:iphonehellas.gr