Subscribe:

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τον Μάρτιο η δίκη Google - Oracle

Μόλις σε δυο μήνες αναμένεται να αρχίσει στα δικαστήρια η "μάχη" Google - Oracle με θέμα το JAVA runtime που η πρώτη χρησιμοποιεί στο λειτουργικό σύστημα της για smartphones, Android,

Η Οracle ισχυρίζεται πως η Google προσβάλλει πατέντες και πνευματικά δικαιώματα της μέσω του Android, όσον αφορά στην τεχνολογία της, JAVA. Από την άλλη, στην πλευρά του αμυνόμενου, η Google θεωρεί πως έχει δημιουργήσει "συμβατές" τεχνολογίες, και όχι πως έχει... "ξεπατικώσει" τεχνολογίες της Oracle.

Το τελικό αποτέλεσμα της διαμάχης τους θα κριθεί στα δικαστήρια, μόλις μέχρι το τέλος του Μαρτιου, αφού από ό,τι φαίνεται η δίκη και θα γίνει σχετικά νωρίς -τον Μάρτιο- και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Θα είναι χωρισμένη σε τρεις "φάσεις", με την τρίτη να είναι προεραιτική ανάλογα με την έκβαση των δυο πρώτων. Σε αυτές θα κριθεί α) κατά πόσο καταπατούνται copyrights, β) κατά πόσο προσβάλλονται πατέντες και γ) οτιδήποτε άλλο αφορά τη διαμάχη, συμπεριλαμβανόμενων των όποιων πιθανών αποζημιώσεων από τη μια μεγάλη εταιρεία στην άλλη.

www.pcw.gr