Subscribe:

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Η Google "πλήρωσε ακριβά" τον Firefox λόγω της Microsoft

Τα τριπλάσια από όσα περίμενε φαίνεται πως πλήρωσε η Google στην πρόσφατη συμφωνία της με τη Mozilla σχετικά με τον Firefox, αν όντως ισχύουν οι φήμες που θέλουν τη Microsoft σε ρόλο ανταγωνιστή.

Πρόσφατα ανανεώθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Google και Mozilla όσον αφορά στη συμπερίληψη της μηχανής αναζήτησης της πρώτης στον δημοφιλή Firefox browser της δεύτερης, φυσικά έναντι σημαντικής αμοιβής: $300 εκατομμύρια ετησίως! Έτσι, όχι μόνο διασφαλίστηκε για αρκετό καιρό ακόμη η βασικότερη πηγή εσόδων της Mozilla, αλλά και αυξήθηκαν τα έσοδα της. Από ό,τι λέγεται, όμως, σημαντικός παράγοντας για αυτό ήταν η Bing της Microsoft.

Φήμες θέλουν τη Microsoft να έχει αντιπροτείνει στη Mozilla να συμπεριλάβει τη δική της Bing ως "προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης" του Firefox, ενώ "στο παιχνίδι" βρισκόταν και η Yahoo! με τη δική της πρόταση. Τελικό αποτέλεσμα, το σταδιακό "σπρώξιμο" της τιμής αρκετά πάνω από ό,τι υπολόγιζε η Google, μέχρι την τελική τιμή των $300 εκατομμυρίων, στην οποία και "έκλεισε η συμφωνία".

Via:pcw.gr