Subscribe:

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

"Ασφάλεια ζωής" για τους υπερχρονισμένους επεξεργαστές της Intel!


Η Intel ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εγγύησης, το οποία απευθύνεται στους enthusiasts που συνηθίζουν να ωθούν τους επεξεργαστές στα άκρα. Το πρόγραμμα προβλέπει αντικατάσταση του επεξεργαστή σε περίπτωση που καταστραφεί σε συνθήκες overclocking.

Το πρόγραμμα είναι σε αυτή τη φάση πιλοτικό, έχει εξάμηνη διάρκεια, αφορά τις ΗΠΑ και τη Μεγ. Βρετανία και περιλαμβάνει τους επεξεργαστές Core i5-2500K, Core i7-2600K, Core i7-2700K, Core i7-3930K, and Core i7-3960X. Οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν ένα ποσό από 20 έως 35 δολάρια και με αυτό τον τρόπο προσθέτουν στη συνήθη τριετή εγγύηση και κάλυψη για ζημιά κατά τη διάρκεια του overclocking.

Έτσι, σε περίπτωση που ένας overclocker "κάψει" τον επεξεργαστή του, η Intel θα του τον αντικαταστήσει χωρίς ερωτήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εγγύηση ακυρώνεται αν ο χρήστης αφαιρέσει το heatspreader ή αν έχει προκληθεί φθορά στα όσα είναι γραμμένα πάνω στον επεξεργαστή. Επιπλέον, η Intel έχει συμπεριλάβει τα μάλλον ασαφή "εξωτερικά αίτια" στις περιπτώσεις που δεν ισχύει η εγγύηση. Τα "εξωτερικά αίτια" περιλαμβάνουν προβλήματα στην τροφοδοσία, αμέλια και αντικανονική εγκατάσταση, κάτι που δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να αποφύγει την αποζημίωση. Φυσικά, σε περίπτωση ζημιάς από overclocking δεν καλύπτονται τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή.

Via:e-pcmag.gr