Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Τέλος στις φήμες βάζει η Kodak με επίσημη ανακοίνωσή της

Πριν από λίγες ημέρες, η Kodak κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11 περί αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προάγγελος χρεοκοπίας, ωστόσο η εταιρεία σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κodak Antonio Perez μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Μόνο τα κεντρικά της Kodak και οι θυγατρικές της που έχουν βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέρος της αναδιοργάνωσης της εταιρείας, οι θυγατρικές εκτός Ηνωμένων Πολιτειών δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο αυτό και επομένως θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε όλους τους πελάτες μας παγκοσμίως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Το Άρθρο 11 δεν σημαίνει πως η Kodak κλείνει. Η διαδικασία του Άρθρου 11 των Ηνωμένων Πολιτειών είναι διαφορετική από αυτή της χρεοκοπίας σε άλλες χώρες. Σε αντίθεση με το άρθρο 7 που περιλαμβάνει ρευστοποίηση, το Άρθρο 11 των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας μηχανισμός που γενικά εστιάζει στη συντήρηση και στην αναδιάρθρωση των εταιριών που συνεχίζουν να υφίστανται και να λειτουργούν. Το άρθρο 11 θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τις κανονικές επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς θα αναδιοργανώνουμε το χρέος, τα κόστη και τις άλλες υποχρεώσεις μας. Θα μας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στο να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα διατηρώντας την θεμελιώδη αρχή της εταιρίας και των δραστηριοτήτων μας.

Εφόσον συνεχίζουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες κανονικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αναμένουμε να συνεχίσουμε ως συνήθως:
  • Τιμώντας τις παραγγελίες και αγορές σε αναμονή.
  • Διατηρώντας πλήρως τις εγγυήσεις, τις εκπτώσεις και όλα τα προγράμματα εξυπηρέτησης πελατών - για τους εμπορικούς πελάτες αλλά και για τους πελάτες που προμηθεύονται προϊόντα Kodak από εμπόρους Λιανικής.
Στην Kodak θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα - να φέρνουμε στην αγορά προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες μας να κάνουν περισσότερα, καλύτερα αλλά και γρηγορότερα (do more, do it better, and do it faster).’’

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο  www.kodaktransforms.com.

Ως εκ τούτου, η εταιρία CPI ως επίσημος διανομέας των Kodak Document Scanners, ενημερώνει ότι η αίτηση της Eastman Kodak Company για το άρθρο 11 του κώδικα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων των ΗΠΑ αφορά αποκλειστικά και μόνο την επιχειρηματική δραστηριότητα της Kodak στις ΗΠΑ και δεν επηρεάζει την λειτουργία της Kodak Document Imaging στην Ευρώπη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Kodak Document Scanners.

Via:e-pcmag.gr