Subscribe:

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η Kodak ενδέχεται να κηρύξει πτώχευση τις επόμενες εβδομάδες

Απ’ ότι φαίνεται η μακροχρόνια κάμψη της Kodak είναι έτοιμη να καταλήξει σε πτώχευση. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η εταιρεία σχεδιάζει να υπαχθεί στο άρθρο 11 περί προστασίας πτώχευσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αν οι προσπάθειές της να πουλήσει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δεν τελεσφορήσουν.

Αυτό έρχεται μετά από μια σχετική αναφορά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την οποία τα κεφάλαια της Kodak σύντομα θα εξαντληθούν, εκτός και αν καταφέρει να πουλήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της ή καταφέρει να πάρει δάνειο. Πιο πρόσφατα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δήλωσε πως η εταιρεία είναι πιθανό να διαγραφεί, εκτός αν οι μετοχές -οι οποίες διαπραγματεύονται για λιγότερο του ενός δολαρίου τον τελευταίο μήνα- ανακάμψουν τους επόμενους 6 μήνες.

Ακόμα και αν η εταιρεία καταθέσει αίτηση πτώχευσης τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της θα πωληθούν σε δημοπρασία υπό δικαστική εποπτεία, ενώ η εταιρεία θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τους λογαριασμούς της και να συνεχίσει τη λειτουργία της, ελπίζοντας πως αυτό θα περιλαμβάνει και τη διατήρηση του 19.000 ατόμων εργατικού δυναμικού της.


Via:proho.gr