Subscribe:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Συντονισμένη επίθεση των Anonymous σε δεκάδες ελληνικά κυβερνητικά sites

Το ειρηνικό συλλαλητήριο, το απόγευμα της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου του 2012, ενάντια στο νέο μνημόνιο και στα νέα μέτρα λιτότητας μετουσιώθηκε σε μία νύχτα τρόμου με εκατοντάδες φωτιές, δεκάδες τραυματίες και πολλές συλλήψεις.
Το νέο Μνημόνιο ή αν θέλετε, η νέα δανειακή σύμβαση, που δεν θα είναι η τελευταία, αφού η χώρα μας τον ερχόμενο Ιούνιο θα πρέπει εκ' νέου να επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές της, ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων με 199 θετικές ψήφους, από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές, κατά ψήφισαν 74 βουλευτές ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν "παρών". Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισαν το νομοσχέδιο ενώ ο ΛΑΟΣ αποχώρησε από την ψηφοφορία, πλην δύο βουλευτών που υπερψήφισαν το μνημόνιο, οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης και οι οποίοι θα διαγραφούν από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη. Τα δύο μεγάλα κόμματα ωστόσο δεν "έβγαλαν" την νύχτα αλώβητα, αφού υπήρξαν πολλές διαρροές και απώλειες.
Το μνημόνιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος οι οποίοι θα διαγραφούν από την ΝΔ. Από το ΠΑΣΟΚ θα διαγραφούν άμεσα οι βουλευτές Λούκα Κατσέλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Χάρης Καστανίδης, ο Σπύρος Κουβέλης, ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Λάμπρος Μίχος, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Γεώργιος Κασσάρας, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, η Χρύσα Αράπογλου, ο Δημήτρης Κουσελάς, η Μαρία Μίχου, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Μιχαήλ Τζελέπης και ο Γιάννης Κουτσούκος. Εκτός ΛΑΟΣ τέθηκαν όπως αναφέραμε οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης.
Αυτά έγιναν μέσα στην βουλή. Έξω από την Βουλή επικράτησε χάος μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας με διαδηλωτές να μάχονται με την Αστυνομία σε δεκάδες σημεία της Αθήνας γύρω από το κέντρο.
άχη όμως είχαμε και στο Internet με τους Anonymous να συντονίζονται στις εκκλήσεις Ελλήνων Ανώνυμων και να επιτίθεντε μαζικά σε δεκάδες κυβερνητικά sites για να τα ρίξουν.
Οι Anonymous "χτύπησαν" πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες που τέθηκαν σταδιακά εκτός λειτουργίας χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο επίθεσης DDoS (Distributed Denial Of Service), υπερφορτώνοντας με κίνηση που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν οι servers που φιλοξενούν τις ιστοσελίδες. Ανάμεσα στις ιστοσελίδες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας ήταν οι:
12/02/12
  • http://www.gak.gr/ (DOWN 5:55pm GMT)
  • http://emilitary.org/
  • http://www.nasa.gov/
  • http://www.congreso.gov.ar/ (DOWN 9:05PM GMT)
  • http://www.primeminister.gov.gr/ (Officialsite of Greece Prime minister Down 10:!2PM GMT)
  • http://www.astynomia.gr (Greece Police Official siteDOWN 10:17PM GMT)
  • http://www.hellenicpolice.gr/ (DOWN 10:25PM GMT)
  • http://www.evenizelos.gr/ (Greek Minister of Finance personal site DOWN 11:11PM GMT)
  • http://www.minfin.gr (Ministry of Finance official site Down 11:1PM GMT)
  • http://www.ydt.gr/ (Hellenic Republic Ministry of Citizen Protection DOWN 11:19PM GMT)
  • http://www.mod.gr/ (Ministry of Defence DOWN 11:28PM GMT)
  • http://www.hellenicparliament.gr/ (Hellenic Parliament DOWN 11:30PM GMT)
  • http://nd.gr/ (New Democracy Political party website DOWN 11:52PM GMT)
  • http://pasok.gr/ (Panhellenic Socialist Movement political party (PASOK in Greece DOWN 11:59PM GMT)
13/02/12
  • http://government.gov.gr/ (Official Greece government website down 1:08PM GMT)
     
Via:ghz.gr