Subscribe:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η Google πληρώνει για να μάθει για τις συνήθειες μας στο Internet

Σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της, η Google ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος σε πειραματικό στάδιο, το οποίο έχει ως στόχο να ερευνήσει τoν τρόπο με τον οποίο οι χρήστες περιηγούνται στο Internet.
Μάλιστα η Google είναι διατεθειμένη να πληρώσει, για να μάθει τις συνήθειες των χρηστών! Οι χρήστες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσουν ένα add-on στον Chrome browser, το οποίο ουσιαστικά θα καταγράφει και θα αποστέλλει δεδομένα περιήγησης σε μία εταιρεία, την Knowledge Networks, η οποία θα έχει τον ρόλο της συγκέντρωσης και της αρχειοθέτησης των δεδομένων περιήγησης.
Το πρόγραμμα Screenwise, από ότι φαίνεται θα καταγράφει οτιδήποτε συμβαίνει στον browser ή μπορεί να καταγράφει και οτιδήποτε κάνει ο κέρσορας του mouse. Η απορία μας είναι εύλογη αν σκεφτεί κάποιος ότι η Google ήδη πρέπει να καταγράφει ορισμένα δεδομένα των χρηστών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της. Απλώς, δεν μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα επειδή είναι ανώνυμα. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ωστόσο, η καταγραφή των δεδομένων - ποια site επισκέπτεται ο χρήστης και ο τρόπος που αλληλεπιδρά με αυτά - θα είναι επώνυμη.
Όσο αφορά στα οφέλη του χρήστη, αυτά περιλαμβάνουν μία δωροκάρτα $5 από το Amazon με την εγγραφή, καθώς και $5 επίσης σε δωροεπιταγή σε τριμηνιαία βάση. Οι χρήστες δεν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από $25!

Via:ghz.gr