Subscribe:

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Apple ζητά από την Kaspersky να κάνει κάτι για τα κενά ασφαλείας του Mac OS X

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τότε που η Kaspersky υποστήριζε ότι η Apple είναι δέκα χρόνια πίσω από τη Microsoft στο θέμα της ασφάλειας λειτουργικών και το θέμα παίρνει τώρα μια μάλλον απροσδόκητη τροπή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Apple έχει προσλάβει την Kaspersky και της έχει ζητήσει να προτείνει λύσεις για να κάνει πιο ασφαλές το Mac OS X. Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν ήδη αρχίσει να αναλύουν τον κώδικα του Mac OS X και τα όσα έχουν δει μέχρι αυτή τη στιγμή δεν τους πολυαρέσουν.

"Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η Apple δεν προσέχει ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας. Το Mac OS X είναι πολύ ευάλωτο σε απειλές". Οι δηλώσεις αυτές αποδίδονται στον Nikolai Grebennikov, υψηλόβαθμο στέλεχος (CTO) της Kaspersky. Η πρόσφατη περιπέτεια με το Flashback malware έδειξε αν μη τι άλλο ότι το Mac OS X δεν είναι απόρθητο φρούριο, όπως ισχυρίζονται εδώ και πολλά χρόνια οι φίλοι της Apple.

Δεν υπάρχει απολύτως ασφαλές λειτουργικό. Όλα τα OS έχουν "τρύπες" που περιμένουν τους απανταχού hackers να τις ανακαλύψουν...

Via:e-pcmag.gr