Subscribe:

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ανακοινώθηκαν οι επεξεργαστές Trinity της AMD


Η AMD έκανε τα αποκαλυπτήρια των πρώτων επεξεργαστών Trinity για φορητούς υπολογιστές. Πρόκειται για τη νέα γενιά APUs (Accelerated Processing Units) που αντικαθιστά την υπάρχουσα οικογένεια επεξεργαστών με την κωδική ονομασία Llano.

Σύμφωνα με την AMD, οι Trinity έχουν δύο φορές καλύτερο λόγο απόδοση/watt σε σχέση με τους Llano. Οι νέοι επεξεργαστές καταναλώνουν περίπου το μισό ρεύμα από αυτό που καταναλώνουν οι Llano, με αποτέλεσμα η αυτονομία ενός notebook να φτάνει μέχρι και τις 12 ώρες. Βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε στην πράξη όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πρώτα Trinity notebooks.

Πέρα από τη χαμηλή κατανάλωση, η AMD εστιάζει σε ένα ακόμα σημείο που θεωρεί ότι είναι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των Intel Ivy Bridge: στα γραφικά. Η GPU των Trinity βασίζεται στην αρχιτεκτονική Northern Islands και -σύμφωνα με την εταιρεία- δίνει σε ένα notebook τη δυνατότητα να τρέχει παιχνίδια στα 1080p/30fps χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Στελέχη της AMD δεν παραλείπουν να ρίξουν κι ένα "καρφί" στην Intel, λέγοντας ότι η GPU των Ivy Bridge είναι βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά δεν είναι ακόμη αρκετά καλή για HD gaming.

Οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστές Trinity αναμένονται μέσα στον Ιούνιο και τότε θα έχουμε μια σαφή εικόνα για τις επιδόσεις τους.

Via:e-pcmag.gr