Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Παραιτήθηκε ο CEO της Yahoo, όμως το θρίλερ συνεχίζεται


Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι το βιογραφικό του νέου αφεντικού της Yahoo περιελάμβανε ανακριβή στοιχεία, σε ό,τι έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών. Ο σάλος που ξέσπασε ανάγκασε τον Scott Thompson να παραιτηθεί, ωστόσο το θρίλερ συνεχίζεται.

Το βιογραφικό του Thompson έλεγε ότι ισχυρός άνδρας της Yahoo έχει πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ανακρίβεια αυτή αποδόθηκε σε λάθος τρίτου ανθρώπου κατά τη σύνταξη του βιογραφικού, όμως η εξήγηση αυτή δεν έπεισε τους μετόχους και ο Thompson αναγκάστηκε τελικά να παραιτηθεί.

Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι το θέμα έχει λήξει, έρχεται να αποκάλυψη της Wall Street Journal να αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Thompson είπε στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo ότι παραιτείται για λόγους υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο τέως CEO φέρεται να είπε ότι διαγνώστηκε αυτές τις ημέρες με καρκίνο του θυροειδούς και άρα δε μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του.

Πέρα από τις αυτονόητες ευχές για περαστικά -αν βέβαια είναι αληθές το ρεπορτάζ της WSJ- δε μπορούμε να μην απορήσουμε για το timing αυτής της αποκάλυψης. Πολλοί θα σπεύσουν να αναρωτηθούν αν ο Thompson θα αποχωρούσε από τη Yahoo για ιατρικούς λόγους αν δεν είχε γίνει γνωστό το θέμα με το βιογραφικό του. Κατά πάσα πιθανότητα, δε θα μάθουμε ποτέ την απάντηση.

Via:e-pcmag.gr