Subscribe:

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το 10% της παγκόσμιας κίνησης στο Internet προέρχεται από φορητές συσκευές

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της εταιρείας ερευνών StatCounter, οι φορητές συσκευές παράγουν πλέον το 10% της συνολικής κίνησης (traffic) στο Internet. Όπως θα περίμενε κανείς, το νούμερο αυτό εμφανίζει αυξητικές τάσεις.

Η StatCounter κατέγραψε για πρώτη φορά υπέρβαση του 10% στις 7 Φεβρουαρίου. Το ποσοστό έπεσε γρήγορα στο 9%, όμως ξεπέρασε και πάλι το φράγμα του 10% τις τελευταίες ημέρες. Η εταιρεία τονίζει ότι το mobile traffic διπλασιάζεται κάθε χρόνο και τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν ήδη στο 8,5%, οπότε η υπέρβαση του 10% σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της StatCount ΔΕΝ περιλαμβάνουν τα tablets, οπότε το 10% αφορά σχεδόν αποκλειστικά τα κινητά τηλέφωνα. Αν συνυπολογιστούν και οι ταμπλέτες, τότε το νούμερο είναι ελαφρώς υψηλότερο. Υπ' όψιν, επίσης, ότι η άνοδος της mobile traffic σε σχέση με την κίνηση που δημιουργούν οι υπολογιστές δε σημαίνει ότι οι άνθρωποι προτιμούν πλέον τις φορητές συσκευές έναντι των υπολογιστών για να μπαίνουν στο Internet. Η χρήση του desktop Internet είναι λίγο πολύ σταθερή και απλά ενισχύεται το mobile.

Via:e-pcmag.gr