Subscribe:

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Apple λέει αντίο στην Java, ο Steve Jobs δεν λέει την αλήθεια

Χαρείτε όσο μπορείτε το Java for Mac OS X 10.6 Update 3 γιατί αυτό θα είναι και το τελευταίο που η Apple θα υποστηρίξει στο Snow Leopard. Η έκδοση Java 1.6.0_22 είναι η τελευταία προσπάθεια της Apple να συντηρήσει τον κώδικα που για τους δικούς της λόγους θεωρεί ότι δεν έχει νόημα πια. Ο Steve Jobs πάντως φαίνεται να πιστεύει ότι η δουλειά που κάνει η Apple για την Java δεν είναι η καλύτερη δυνατή, για αυτό αποφασίζει να διακόψει την υποστήριξη της πλατφόρμας. Σε email που φαίνεται να απάντησε, ο Jobs αναφέρει:
Sun (now Oracle) supplies Java for all other platforms. They have their own release schedules, which are almost always different than ours, so the Java we ship is always a version behind. This may not be the best way to do it
Μπορώ να φανταστώ πολλούς άλλους λόγους για την διακοπή υποστήριξης της Java εκτός από αυτούς που αναφέρει ο Jobs. Ένας θα μπορούσε να είναι το νέο Mac OS Χ Lion και οι σχέση με το iOS που αποστρέφεται την Java όπως ο διάολος το λιβάνι. Ένας άλλος θα μπορούσε να είναι η HTML5 και όλες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ήδη στο iPad και iPhone για την δημιουργία εφαρμογών που σε 90 μέρες περίπου θα είναι διαθέσιμες και στο νέο App Store για Mac. Είναι προφανές που θέλει να πάει η Apple και γιατί αφήνει την Java στα αζήτητα.