Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

iPhone 4 & iPad industrial design

Μια σημαντική νίκη επετεύχθη σήμερα για την Apple αφού η ομάδα του Johny Ive κέρδισε πατέντες για το σχεδιασμό του iPhone 4, iPad καθώς και το UI του iPhone.
To PatentlyApple διαθέτει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις πατέντες που κέρδισε η Apple. To iPhone 4 κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, με έναν εντελώς νέο σχεδιασμό από γυαλί και stainless steel και παρόλη την κακή δημοσιότητα που έλαβε εξαιτίας του σχεδιασμού της εξωτερικής κεραίας παραμένει ακόμα και τώρα ένα από τα κορυφαία σε ποιότητα και πιο sexy smartphone στον κόσμο. Τα credits για αυτό το design ανήκουν στον CEO Steve Jobs, VP Industrial Design Jonathan Ive και της ομάδας του Jody Akana, Bartley Andre, Jeremy Bataillou, Daniel Coster, Daniele De Iuliis, Evans Hankey, Richard Howarth, Duncan Kerr, Shin Nishibori, Matthew Dean Rohrbach, Peter Russell-Clarke, Douglas Satzger, Christopher Stringer, Eugene Whang και Rico Zorkendorfer. Συγχαρητήρια, λοιπόν!
Πατέντα για το σχεδιασμό, όμως, κέρδισε και το iPad με τα credits να απονέμονται στους ίδιους ανθρώπους, όπως και με το iPhone 4. Το iPad παρουσιάστηκε τον Γενάρη του 2010 και από τότε κυριάρχησε σε μια εντελώς νέα αγορά αλλάζοντας εντελώς το τοπίο. Από τότε έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως αυτό του T3 για gadget της χρονιάς, και όχι αδικαιολόγητα.
Τέλος, πατέντα κέρδισε και το UI (User Interface), το γραφικό περιβάλλον, του iPhone με τον Imran Chaudhri να εμφανίζεται στα credits της πατέντας ως ο εφευρέτης.