Subscribe:

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

iOS 4.3 beta:Τα ευρήματα

Έγινε διαθέσιμη η δυνατότητα AirPlay σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Όπως γνωρίζετε το χαρακτηριστικό αυτό υποστηριζόταν μόνο από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Apple αλλά τώρα δόθηκε η δυνατότητα στους developers να στέλνουν βίντεο σε AirPlay συσκευές (Apple TV 2G)

Επίσης, φαίνεται ότι προστέθηκαν κάποια νέα gestures τεσσάρων και πέντε δακτύλων στην έκδοση για το iPad [via] και συγκεκριμένα η δυνατότητα pinch to homescreen, swipe up για την μπάρα multitasking και swipe left/right για εναλλαγή εφαρμογών
Eπιπρόσθετα, η εφαρμογή Skype δεν λειτουργεί στην έκδοση αυτή, οπότε μην την εγκαταστήσετε εάν την χρησιμοποιείτε.
UPDATE: Φαίνεται, επίσης, ότι υποστηρίζεται η δυνατότητα Hotspot.

UPDATE 2: Στο iPod touch 4G υπάρχει ένα νέο εικονίδιο για το FaceTime

Επίσης, πλέον υπάρχει η δυνατότητα fullscreen διαφημίσεων του iAd στο iPad

UPDATE 3: Η Apple ευτυχώς δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες iPad να επιλέξουν τη λειτουργία του πλαϊνού διακόπτη είτε ως σίγαση ήχου είτε ως κλείδωμα οθόνης
orientation-switch-back

Νέο interface στην εφαρμογή App Store του iPhone. Αν και υπάρχουν αναφορές ότι η αναβάθμιση των εφαρμογών δεν λειτουργεί, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα κατά το update:
Οι ειδοποιήσεις για SMS μπορούν να χτυπάνε (sic) ως και 10 φορές.
Εντοπίστηκαν αναφορές στον κώδικα οι οποίες περιέχουν τα εξής εφέ για την κάμερα: Sepia,  Black and White, X-Ray, Film Grain, Thermal, Security Cam, Cyborg, Bulge, Kaleidoscope, Motion Blur, Mirror, Light Tunnel, Dent, Stretch & Twirl. Δεν είναι απίθανο να προστεθεί η δυνατότητα λήψης με εφέ σε μελλοντικό beta του iOS 4.3 ωστόσο αυτή τη στιγμή η δυνατότητα αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη. Το video που ακολουθεί παρουσιάζει τα εφέ κάμερας του 5ης γενιάς iPod Nano:


Ο ήχος της κάμερας κατά την λήψη φωτογραφίας, όπως και κατά τη λήψη screenshot, έχει αλλάξει.

Στο iPad έχει προστεθεί ακόμα μία επιλογή γραμματοσειράς για την εφαρμογή Notes, η Noteworthy.

  1. Η καινούρια γραμματοσειρά σημειώσεων Noteworthy εκτός από το iPad προστέθηκε και στο iPhone.
  2. Ο συγχρονισμός των σημειώσεων πλέον γίνεται και με Exchange λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
  3. Η γραμματοσειρά στο μενού των πρόσφατων κλήσεων έχει μικρύνει ένα μέγεθος και άλλαξε το εικονίδιο και η αναφορά του Facetime.
  4. Η λειτουργία Airplay υποστηρίζεται πλέον πλήρως από την εφαρμογή Photos τόσο στις φωτογραφίες του camera roll, όσο και στα βίντεο.
  5. Όταν επιλέγεται η έναρξη παρουσίασης φωτογραφιών, μία νέα οθόνη εμφανίζεται για επιλογή εφέ μετάβασης και ενεργοποίηση μουσικής.

Via:iPhoneHellas.gr