Subscribe:

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Νέο πρόγραμμα κατά της ιντερνετικής λογοκρισίας

Παρακάμπτει ακόμη και το firewall της Κίνας Αμερικανοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα με την επωνυμία Telex, το οποίο έχει ως αποστολή να παρακάμπτει τα φίλτρα λογοκρισίας του Internet. Οι πρώτες δοκιμές, μάλιστα, δείχνουν ότι το Telex παρακάμπτει ακόμα και το διαβόητο firewall της Κίνας.

Το Telex μεταμφιέζει ένα απαγορευμένο site σε σελίδα που επιτρέπεται να επισκεφθεί ο χρήστης. Αν κάποιος δοκιμάσει να επισκεφθεί μια απαγορευμένη σελίδα, το Telex στέλνει αρχικά ένα αίτημα για μια σελίδα που επιτρέπεται μαζί με μια ειδική σήμανση. Αμέσως μόλις βγει από το κρατικό firewall, γίνεται redirection στην απαγορευμένη σελίδα. Όταν το site στείλει τα δεδομένα στο χρήστη για να εμφανιστούν στον browser, το Telex τα μεταμφιέζει και πάλι σε ένα επιτρεπόμενο site, περνώντας έτσι το εμπόδιο του firewall.

Το πρόγραμμα είναι αυτή τη στιγμή σε πειραματικό στάδιο και δε μπορεί να διατεθεί στο κοινό. Οι εμπνευστές του, πάντως, είναι πεπεισμένοι ότι μπορεί να βάλει τέλος στους περιορισμούς που θέτουν κάποιες κυβερνήσεις για την πρόσβαση στο Internet.

Via:www.thegreekz.com