Subscribe:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Βουτιά στα κέρδη της Amazon μετά από μεγάλες επενδύσεις σε Η/Υ Kindle

Τα κέρδη στη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων Amazon μειώθηκαν κατά 73% μετά την μεγάλη επένδυση της εταιρείας στον υπολογιστή ταμπλέτα Kindle.
Fire Kindle
Η εταιρεία, που είναι ο μεγαλύτερος ψηφιακός λιανοπωλητής στον κόσμο, δήλωσε πως τα καθαρά της έσοδα το γ’ τρίμηνο ήταν 63 εκατ. δολ. (ή 45 εκατ. ευρώ).
Στην διάρκεια αυτής της περιόδου ξεκίνησε το μοντέλο Kindle "Fire", το οποίο ‘τρέχει’ apps και ταινίες, καθώς και άλλα περιεχόμενα πλην κειμένων.
Τα αποτελέσματα έριξαν τη μετοχή της Amazon κατά 12% μέσα σε μερικές ώρες διαπραγμάτευσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 44% και ότι τον περασμένο μήνα, στις 28 Σεπτεμβρίου, είχε τη «μεγαλύτερη ημερήσια παραγγελία για το Kindle, ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι στις προηγούμενες ημέρες αιχμής των διακοπών». Τώρα η εταιρεία προσφέρει τέσσερις συσκευές Kindle, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου 3G.
Και ενώ ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, μιλά για διπλασιασμό των παραγγελιών της νέας συσκευής (συγκριτικά με την προηγούμενη καινοτομία) και για μεγάλη αύξηση της χωρητικότητας και της σχεδιαζόμενης παραγωγής, η Amazon προβλέπει επίσης χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το επόμενο τρίμηνο των Χριστουγέννων, και εκτιμά ακόμα και λειτουργικές ζημίες καθώς συνεχίζει να επενδύει στο μοντέλο Kindle.
Τα περιθώρια κέρδους της Amazon ήταν γενικά χαμηλότερα των ανταγωνιστών της στο χώρο της τεχνολογίας, μια διαφορά που οι αναλυτές λένε τώρα πως συρρικνώνεται.

Via:proho.gr