Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Μειώνεται η πειρατεία στη Σουηδίαonline piracy Μειώνεται η πειρατεία στη ΣουηδίαΣύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν φορείς της σουηδικής μουσικής βιομηχανίας, τα ποσοστά των παράνομων downloads στη σκανδιναβική χώρα έχουν μειωθεί σημαντικά από το 2009. Όπως φαίνεται, όλο και περισσότεροι Σουηδοί επιλέγουν νόμιμες μεθόδους για να ακούν μουσική.
Αν και το μυαλό όλων πάει στην πολύκροτη υπόθεση του Pirate Bay, φαίνεται ότι οι ενέργειες των διωκτικών αρχών δεν είναι ο βασικός λόγος για τη μείωση της πειρατείας. Η υπηρεσία streaming Spotify φέρεται να είναι η βασικός «υπεύθυνος» για τη μείωση της πειρατείας. Το Spotify προσφέρει εκατομμύρια τραγούδια ακόμα και στη δωρεάν έκδοση,
ενώ οι premium λογαριασμοί έχουν απεριόριστο streaming και mobile πρόσβαση.
Το 40% των Σουηδών επιλέγει πλέον μια υπηρεσία streaming για να ακούει μουσική και μόνο 10% αγοράζει μουσική από το Internet. Υπάρχει κι ένα 23% που μένει «πιστό» στην πειρατεία, το ποσοστό αυτό όμως μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 30% των streamers λέει ότι θα καταφύγει στα παράνομα downloads αν το Spotify γίνει εξ ολοκλήρου συνδρομητικό.

Via:www.secnews.gr