Subscribe:

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Και ιδού το νέο iPhone 4S

Κουπερτίνο
Τελικά δεν θα λέγεται iPhone 5 όπως πολλοί περίμεναν. Το νέο κινητό τηλέφωνο που παρουσίασε την Πέμπτη η Apple είναι το iPhone 4S, το οποίο δεν απέχει εμφανισιακά από το προηγούμενο μοντέλο, έχει όμως διπύρηνο επεξεργαστή και τρέχει το νέο iOS 5.
H νέα συσκευή αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε ορισμένες αγορές στις 14 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την έναρξη της διάθεσης του νέου λειτουργικού.
Το iPhone 4S και το νέο λογισμικό παρουσιάστηκαν στα κεντρικά της Apple από τον Τιμ Κουκ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας μετά την αποχώρηση του Στιβ Τζομπς από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Τζομπς τελικά δεν εθεάθη μεταξύ του κοινού στην παρουσίαση, όπως ήθελαν οι φήμες.
Το 4S δεν απέχει εμφανισιακά από τον προκάτοχό του, είναι όμως λεπτότερο και διαθέτει το διπύρηνο επεξεργαστή A5 που προσφέρει έως και επταπλάσια ταχύτητα στην επεξεργασία γραφικών.
Διαθέτει επίσης νέα μπαταρία που προσφέρει έως και 8 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 3G.
Ακόμα, το 4S είναι εφοδιασμένο με δύο κεραίες για να λύνει τα προβλήματα λήψης και μετάδοσης -βάζει επίσης ένα τέλος στο λεγόμενο σκάνδαλο «antennagate».
Το νέο κινητό έχει αναβαθμισμένη κάμερα των 8 Megapixel με φωτεινότερο φακό και μπορεί να καταγράφει βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια 1080p.
Υποστηρίζει επίσης όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνάις (GSM, CDMA) και είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο.
Όλα στο νέφος
Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος ενσωματώνει το iCloud, μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα της συσκευής στο λεγόμενο «νέφος» -δηλαδή στους κεντρικούς διακομιστές της Apple.
Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης το Newstand, ή «περίπτερο» σε ελεύθερη μετάφραση, μια κεντρική υπηρεσία που δίνει πρόσβαση σε εφημερίδες, περιοδικά και άλλες ψηφιακές εκδόσεις.
Περιλαμβάνει ακόμα νέες εφαρμογές όπως το Cards για τη δημιουργία και αποστολή ψηφιακών καρτ-ποστάλ και το Find My Friends που δείχνει τη θέση φίλων στο χάρτη.
Στη σκηνή ανέβηκε επίσης ο Σκοτ Φόρστολ, αντιπρόεδρος του τμήματος Λογισμικού iOS, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του Twitter έχουν πια ενσωματωθεί «στις περισσότερες εφαρμογές».
Όσον αφορά τις γενικότερες επιδόσεις της Apple, ο Κουκ είχε αρκετούς αριθμούς για να υπερηφανευτεί:
To 5% των κινητών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο είναι iPhone
Τρεις στις τέσσερις ταμπλέτες που πωλούνται στις ΗΠΑ είναι iPad
Δεκαέξι δισεκατομμύρια τραγούδια έχουν κατεβαστεί από το iTunes
To iPod έχει πουλήσει 300 εκατομμύρια κομμάτια
Σε όλο τον κόσμο έχουν πουληθεί 250 εκατ. συσκευές iOS
H παρουσίαση της Πέμπτης, πάντως, δεν φαίνεται να εντυπωσίασε την αγορά, πιθανότατα λόγω των προηγούμενων φημών για το «iPhone 5»: η τιμή της μετοχής της Αpple έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Via:troktiko.eu