Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Η Ασία υπεύθυνη για το 50% της παγκόσμιας παραγωγής spam


spam email Η Ασία υπεύθυνη για το 50% της παγκόσμιας παραγωγής spam Πρόσφατες έρευνες έφεραν στο φώς της δημοσιότητας ότι πλέον μεταξύ των δώδεκα κορυφαίων χωρών παραγωγής spam σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβάνονται πέντε χώρες από την Ασία.
Η Νότια Κορέα, η οποία πέρσι κατείχε την έκτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις διαδικτυακές επιθέσεις και στην παραγωγή spam και πλέον έχει φτάσει στη δεύτερη θέση πίσω από τις πρωτοπόρες Ηνωμένες Πολιτείες.
Επίσης, χώρες όπως η Ινδονησία, το Πακιστάν, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση στην παραγωγή spam από τα τέλη του 2010 μέχρι και σήμερα.
Η εταιρεία Sophos, η οποία διεξήγαγε τη συγκεκριμένη σειρά ερευνών, αποκάλυψε ότι παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν οι κορυφαίες του είδους, με ποσοστό 11,3%, οι χώρες τις Ασίας συνολικά καταλαμβάνουν πάνω από το 50% του παγκόσμιου spam. Πέρσι την ίδια εποχή οι χώρες της Ασίας κατείχαν το 30% του αντίστοιχου ποσοστού.spamdashboard Η Ασία υπεύθυνη για το 50% της παγκόσμιας παραγωγής spam

Via:www.secnews.gr