Subscribe:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

"Hotfix" που αναβαθμίζει την απόδοση των "Bulldozer" διέθεσε η Microsoft!

Τελικά, όσοι έλεγαν ότι η Microsoft θα ανακοινώσει την διάθεση ενός patch που θα αναβάθμιζε την απόδοση των επεξεργαστών FX της AMD που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Bulldozer, είχαν δίκιο!
Το "hotfix" (είναι διαθέσιμο από εδώ) αποτελεί πράγματι μία έκπληξη για τους κατόχους επεξεργαστή AMD FX (Bulldozer modules architecture) και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της AMD, ότι τα Windows 7 δεν εκμεταλλευόντουσαν στο 100% την ισχύ των νέων επεξεργαστών της εταιρείας σε όλες τις εφαρμογές. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό αύξησης της απόδοσης των συστημάτων με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής Bulldozer σε περιβάλλον Windows 7 ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.  

Η επεξήγηση πάντως για το hotfix τα λέει όλα: 

"Το παρόν άρθρο γνωστοποιεί μία αναβάθμιση που βελτιστοποιεί την απόδοση των AMD Bulldozer CPUs που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές που βασίζονται σε λειτουργικά συστήματα Windows 7 ή Windows Server 2008 R2. Η απόδοση των επεξεργαστών AMD Bulldozer σήμερα είναι μικρότερη από αυτή που αναμενόταν. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά οφείλεται στο γεγονός ότι τα Windows 7 και Windows Server 2008 R2 δεν είναι βελτιστοποιημένα να χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό Simultaneus Multithreading (SMT) scheduling που διαθέτουν οι επεξεργαστές της οικογένειας Bulldozer της AMD"