Subscribe:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

AMD A6-3500 & ASRock A75M-HVS

Περίπου δύο βδομάδες έμειναν για να μας αποχαιρετήσει το 2011. Επιτέλους. Χρονιά κόλαφος για πολλούς, ανάμεσά τους και για την AMD η οποία βάζει στον πάγο την παραγωγή Desktop CPUs και επικεντρώνεται στο mobile κομμάτι της αγοράς. Αντικειμενικά, τι θα περιμέναμε να κάνει όταν η καλύτερη αντιπρότασή της απέναντι στους επεξεργαστές της Intel ακούει στο όνομα 8150.Τo FX το παραλείπω, μη λέμε πάλι τα ίδια.
Η εικόνα αντιστρέφεται 180° όταν δούμε τις προτάσεις των δύο εταιριών στα "SoC". Μετά την ενσωμάτωση μιας κανονικής κάρτας γραφικών στο ίδιο die με τον επεξεργαστή, η AMD έδωσε κάτι επαναστατικό με συνολικές επιδόσεις και κατανάλωση που δεν είχαν προηγούμενο.

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ακόμα ένα μέλος της οικογένειας των Llano. Ακούει στο όνομα Α6-3500 και θα φιλοξενηθεί στην Asrock A75M-HVS. Πρόκειται για τον πρώτο τριπύρηνο Llano
που κλασσικά στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Stars/Propus core αλλά με 1MB L2 cache per core. Το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών ακούει στο όνομα HD6530D και διαθέτει 320 Unified Shaders.
Η Asrock A75M-HVS έρχεται εξοπλισμένη με το AMD A75 chipset και όλα τα καλούδια που έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, SΑΤΑ 6Gbps και USB 3.0.

Via:www.thelab.gr