Subscribe:

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συμμαχία Visa – Intel για την προώθηση του Mobile Commerce

ου, 2012
Συμμαχία Visa - Intel για την προώθηση του Mobile Commerce
Η Visa Inc. και η Intel Corporation ανακοίνωσαν στρατηγική συμφωνία για την ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου (mobile commerce), προσαρμοσμένες στις ανάγκες των καταναλωτών στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές.
Στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2012 στη Βαρκελώνη, οι δύο εταιρίες περιέγραψαν το σχέδιο συνεργασίας τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν στους καταναλωτές μια ολοκληρωμένη, σταθερή και ασφαλή εμπειρία mobile commerce, μέσα από τα smartphones και tablets που είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστή Intel Atom.
Το πρώτο στάδιο της συνεργασίας μεταξύ Visa και Intel περιλαμβάνει τα εξής:
Η Visa, έχει πιστοποιήσει ότι, η πλατφόρμα αναφοράς της Intel για Smartphone (Intel Smartphone Reference Device) που χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Intel Atom Z2460, είναι συμβατή με το Visa payWave, την τεχνολογία της Visa για πληρωμές μέσω κινητού, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν γρήγορες και ασφαλείς πληρωμές, περνώντας απλώς το κινητό τους επάνω από το ειδικό τερματικό στα σημεία πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο, οι κατασκευαστές OEM αξιοποιούν τις έτοιμες προς χρήση λύσεις, διαθέτοντας στην αγορά συσκευές smartphones με πλήρη υποστήριξη εφαρμογών NFC.
Η πλατφόρμα αναφοράς της Intel θα φιλοξενεί την εφαρμογή πληρωμών Visa payWave και τις λειτουργίες της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication), δηλαδή το πρότυπο επικοινωνίας κοντινών αποστάσεων, που επιτρέπει στο κινητό τηλέφωνο να μεταδίδει με ασφάλεια τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση μιας πληρωμής στο ειδικό τερματικό.
Όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά με μία συμβατή κάρτα Visa UICC (Universal Integrated Circuit Card), τα smartphones που βασίζονται στην πλατφόρμα αναφοράς της Intel, μπορούν να συνδεθούν με την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών της Visa Inc., παρέχοντας στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας πρόσβαση στα στοιχεία των λογαριασμών και πληρωμών της Visa.
Στη συνέχεια, τα δεδομένα αυτά μεταδίδονται “over the air” μέσω της εφαρμογής Visa payWave σε ένα ασφαλές chip που είναι εγκατεστημένο στο κινητό τηλέφωνο, καθιστώντας δυνατή την ηλεκτρονική πληρωμή. Η σύνδεση στην υπηρεσία mobile provisioning της Visa, θα μπορεί να γίνεται μέσω μιας πλατφόρμας διαχείρισης πιστοποιημένων υπηρεσιών (Trusted Services Management platform), όπως αυτή της Giesecke & Devrient (G&D).
Η συνεργασία των δύο εταιριών, συνδυάζει την τεχνογνωσία της Visa στην επεξεργασία πληρωμών, την ταυτοποίηση των χρηστών και τη διείσδυσή του δικτύου της σε ολόκληρο τον κόσμο, με την εμπειρία και την πρωτοκαθεδρία της Intel στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, που λειτουργούν ως ο πυλώνας για όλα τα υπολογιστικά συστήματα παγκοσμίως.
Στο φετινό Mobile World Congress, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου, οι δύο εταιρίες προχώρησαν στην επίδειξη των υπηρεσιών Visa mobile μέσω των νέων φορητών συσκευών Intel, όπως η υπηρεσία V.me by Visa, το νέο ψηφιακό πορτοφόλι της Visa που αξιοποιεί την εφαρμογή Visa payWave, η Movida, τη νέα υπηρεσία πληρωμών της Visa για την αγορά της Ινδίας, και το Visa Mobile Prepaid, ένα νέο προϊόν της Visa, ειδικά σχεδιασμένο για τους καταναλωτές αναπτυσσόμενων χωρών.

Via:xblog.gr