Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Η Google κυκλοφορεί εργαλείο για backup εταιρικών e-mail μέσω του Gmai

Εργαλείο με το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν backup των e-mail τους όταν πέφτει ο Microsoft Exchange Server, κυκλοφόρησε η Google. Το Message Continuity, όπως είναι το όνομά του, δημιουργεί πλήρες αντίγραφο του Microsoft Exchange και τοποθετεί τα e-mail σε έναν λογαριασμό Google Apps, μεταφέροντας όλα τα δεδομένα σε Gmail, Calendar και Contacts.

Η ιδέα είναι πως όταν ο mail server της εταιρείας πέσει, θα υπάρχει η δυνατότητα εκκίνησης του Message Continuity και η πρόσβαση στα e-mail θα εξακολουθήσει χωρίς διακοπή. Το εργαλείο της Google και το Exchange θα είναι συνεχώς συγχρονισμένα, ώστε να διασφαλίζεται ότι το Message Continuity θα είναι πάντοτε ενημερωμένο.

Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Google δεν κρύβει τον στόχο της να διευκολύνει την ενδεχόμενη μελλοντική μετάβαση των εταιρειών από το Outlook στο Gmail, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που ο Microsoft Exchange και το Gmail είναι πάντοτε συγχρονισμένα, δεν χρειάζεται να γίνει μετάπτωση (migrate) των e-mail όταν πραγματοποιηθεί τελικά η μετάβαση σε Google Apps».