Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

H παγκόσμια κατανομή χρήσης mobile internet

Έρευνα που δημοσιεύει Pingdom δίνει μια γενική εικόνα για την κατανομή της παγκόσμιας χρήσης mobile internet.
Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τη StatCounter του μήνα Οκτωβρίου του 2010, οπότε μιλάμε για αρκετά πρόσφατα αποτελέσματα. Τα στοιχεία βασίζονται στην χρήση ίντερνετ από το κινητό και δεν αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια τις πωλήσεις των συσκευών σε αυτές τις χώρες, όπως μπορείτε να καταλάβετε, αλλά το ποιές συσκευές χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στο ίντερνετ περισσότερο. Σχετικά με το διάγραμμα παρακάτω δεν περιλαμβάνεται το iPad ως iOS συσκευή αλλά μόνο το iPhone και iPod touch.
Παγκοσμίως, λοιπόν, το Symbian παραμένει πρώτο με το iOS, BlackBerry και Android να ακολουθούν. Το συμπέρασμα αυτό είναι απολύτως λογικό αφού η Nokia είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών με διαφορά. Έχει αξία να σημειώσουμε ότι το WebOS της HP, το WinCE και Windows Mobile δεν συμπεριλαμβάνονται καν στα ποσοστά αφού δεν ήταν άξια αναφοράς. Το Windows Phone 7 δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα, οπότε δεν συμπεριλήφθηκε ούτε αυτό.
Η Αφρική, Ασία και Νότια Αμερική είναι οι ήπειροι που το Symbian έχει τη συντριπτική κυριαρχία με τους άλλους να ακολουθούν από πολύ μακρυά. Το iOS, από την άλλη, κυριαρχεί σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία. Στην Αυστραλία, μάλιστα, η διαφορά με τους υπόλοιπους είναι θεαματική! To Android αν και έχει καλή παρουσία απέχει πολύ από το να κυριαρχήσει ακόμα.