Subscribe:

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Silverlight: Υποστήριξη iOS το 2011

Πριν δύο μέρες η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα Silverlight θα αποκτήσει υποστήριξη για το iOS της Apple μέσα στο 2011
Στο Silverlight Firestarter event η Microsoft ανακοίνωσε ότι η νέα έκδοση της πλατφόρμας Silverlight 5 θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του επόμενου χρόνου με την πρώτη beta να καταφθάνει στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. H νέα έκδοση θα έχει καλύτερη υποστήριξη των εταιρικών εφαρμογών της Microsoft και θα βοηθήσει τους developers να δημιουργήσουν καλύτερη εμπειρία χρήσης. Η Microsoft στο event αυτό παρουσίασε το νέο Silverlight σε ένα iPad και δήλωσε ότι πλήρης υποστήριξη για το iOS αλλά και το Windows Phone 7 θα έρθει το 2011.

Το Silverlight είναι μια παρόμοια με το flash τεχνολογία που ανέπτυξε η Microsoft αρχικά για video streaming στο ίντερνετ. Αντίθετα με το Adobe Flash όπου χρειάζεται να εγκατασταθεί κάποιο plugin στο Safari για να μπορούμε να βλέπουμε σελίδες με flash περιεχόμενο η Microsoft εφαρμόζει μια πιο έξυπνη προσέγγιση όπου δεν χρειάζεται κάποια προσθήκη plugin.