Subscribe:

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Apple, η εταιρεία που το Google αγαπάει περισσότερο από όλα


Apple, η εταιρεία που το Google αγαπάει περισσότερο από όλα
Φαινομενικά το Google είναι εχθρός της Apple, κάνοντας ό,τι μπορεί για να εκτοπίσει το iPhone από την αγορά. Το Android πουλάει με τρελό ρυθμό 500.000 συσκευών την ημέρα με νέα μοντέλα κινητών και tablets να ανακοινώνονται κάθε μήνα. Η Apple διατηρεί το iPhone 4, iPad 2 και ipod touch με iOS 4.3.x και καταφέρνει να κατακτήσει την κορυφή των προτιμήσεων όχι μόνο των αγοραστών high end smartphones αλλά και αυτών που χρησιμοποιούν το web από το κινητό τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Net Applications για τον Ιούνιο του 2011, ακόμα και μετά την τρελή αύξηση και επέκταση του Android, το iOS σε iPhone και iPad είναι υπεύθυνο για το 60.7% του mobile traffic στην Αμερική. Το νούμερο είναι απίστευτο και όχι μοναδικό για την Αμερική. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε χώρες όπως η Ολλανδία και όχι μόνο.
Στο iOS 4.3 αλλά και στο νέο iOS 5, η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης είναι το Google και οι υπηρεσίες χαρτών είναι το Google maps. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης για το mobile web του Google, με ποσοστά μεγαλύτερα ακόμα και από το ίδιο το Android. Πολύ απλά, το Google θέλει περισσότερο από κανέναν άλλον η Apple να συνεχίσει να πουλάει σε βάρος των Windows Phone, του BackBerry OS, του Symbian και του webOS ώστε το Google να συνεχίσει να εμφανίζεται ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης πληροφοριών στο mobile web, στους χάρτες και αλλού.

Via:pestaola.gr