Subscribe:

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Malware για smartphones ικανό να καταλάβει τι πληκτρολογείτε στο PC σας

Εάν ψάχνετε έναν λόγο για να αγοράσετε ας πούμε το iPhone 3GS αντί του iPhone 4S, εκτός της τιμής φυσικά, τότε ορίστε ένας ακόμα: είναι τεχνικά δυνατό ένα malware το οποίο να έχει προσβάλει το iPhone 4, με αυτό να είναι τοποθετημένο δίπλα στο πληκτρολόγιό σας, να καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει ότι πληκτρολογείτε. Ύστερα, έχοντας αποθηκεύσει, προηγουμένως, τα δεδομένα να τα αποστείλει οπουδήποτε είναι προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Γεωργίας, που κατάφεραν να επιτύχουν το εγχείρημα, οποιαδήποτε smartphone, που έχει κατασκευαστεί τα δύο τελευταία χρόνια, είναι σε θέση να το πραγματοποιήσει.

Το κλειδί στην πραγματοποίηση του λεγόμενου «(sp)iPhone», είναι το επιταχυνσιόμετρο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει αν τα χτυπήματα προέρχονται από τα αριστερά ή τα δεξιά του πληκτρολογίου και το κατά πόσο τα δύο πλήκτρα ήταν κοντά ή μακριά. Φερ' ειπείν η λέξη, CANOE, χωρίζετε σε C-A, A-N, N-O, το οποίο στο σύστημα θα αναγνωρίσει ως, Αριστερά-Αριστερά-Κοντά, Αριστερά-Δεξιά-μακριά, Δεξιά-Αριστερά-μακριά. Αυτό το μοτίβο εν συνεχεία συγκρίνεται με ένα λεξικό 58.000 λέξεων, με το πρόγραμμα να προσπαθεί να αναγνωρίσει ποια λέξη ταιριάζει καλύτερα σε αυτό.

Στις εργαστηριακές δοκιμές, το σύστημα κατάφερε και αναγνώρισε με επιτυχία το 80% των λέξεων που είχαν δακτυλογραφηθεί.

Επειδή όμως η ανάπτυξή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και ακόμα τα διάφορα malware δεν έχουν καταφέρει να απλώσουν σε μεγάλο βαθμό τα πλοκάμια τους, οι ερευνητές δεν θεωρούν ότι κάποιο παρόμοιο θα κάνει την εμφάνισή του και πολύ σύντομα. Τώρα σε περίπτωση που αρχίσατε να ανησυχείτε και διάφορα σενάρια κατασκοπευτικών ταινιών περνάνε από το μυαλό σας, τότε μπορείτε πολύ απλά να μην έχετε το κινητό σας δίπλα στο πληκτρολόγιο.

Via:proho.gr