Subscribe:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

iOS developer με 3 φορές περισσότερα κέρδη από το Android


Τα στατιστικά από το Flurry δείχνουν κάτι σοκαριστικό: για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι iOS developers οι Android developers κερδίζουν μόλις 0.24 δολάρια. Η διαφορά είναι τεράστια και υπέρ όσων ασχολούνται με το iOS αντί του Android για την ανάπτυξη εφαρμογών σε κινητό και tablets. Με την κόντρα μεταξύ iOS και Android να συνεχίζεται, στοιχεία σαν αυτά έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον κάθε πλατφόρμας και τι θα επιλέξουν οι developers. Σύμφωνα με την εταιρεία Flurry η έρευνα αφορά τις δημοφιλέστερες εφαρμογές σε iOS και Android καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ίσως κάποια από τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά στην μάχη που διεξάγεται αυτή την περίοδο.
Παρά το γεγονός ότι το Android πουλάει τρελά οι developers κερδίζουν 3 φορές λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με τις πωλήσεις αντίστοιχων app στο App Store. Η ποιότητα και η αισθητική των εφαρμογών στο Android Market είναι υποδεέστερες σε σύγκριση με το App Store ενώ παράλληλα οι χρήστες του Android Market είναι λιγότερο έτοιμοι στο να ξοδέψουν χρήματα για την αγορά apps στο Android σε σύγκριση με τους κατόχους iPhone, iPad και iPod touch.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας στο άρθρο App Developers Bet on iOS over Android this Holiday Season μαζί με περισσότερα στοιχεία για όλο το 2011.

Via:pestaola.gr