Subscribe:

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Google ανακοίνωσε επίθεση από χάκερς


Χάκερς, οι οποίοι φέρονται να προέρχονται από την Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, επιτέθηκαν σε εκατοντάδες λογαριασμούς της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομίου της Google, μεταξύ των οποίων και αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, Κινέζων ακτιβιστών και δημοσιογράφων.
Οι δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία, προέρχονται από την Τζινάν της επαρχίας Σαντόνγκ προσπάθησαν να παραβιάσουν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλέβοντας κωδικούς πρόσβασης. Ωστόσο, εντοπίστηκαν εγκαίρως από την Google και αναχαιτίστηκαν. Το FBI ήδη ερευνά την υπόθεση και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την εταιρία, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι εν τέλει κανένας λογαριασμός αξιωματούχου δεν παραβιάσθηκε.
Η Google στην ανακοίνωσή της δείχνει την κινέζικη κυβέρνηση πίσω από την επίθεση, πράξη η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κίνας. “Η υποτιθέμενη ανακοίνωση που αναφέρει ότι η κινεζική κυβέρνηση υποστηρίζει τις διαδικτυακές επιθέσεις είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη και προϊόν υστεροβουλίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Via:www.ethemis.gr