Subscribe:

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Βρέθηκε το πρώτο trojan σε εφαρμογή του App Store

iOS Apps

Πριν από την είσοδο τους στο App Store, όλες οι εφαρμογές περνούν από τον έλεγχο της Apple προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χρήστες iOS κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς δεύτερη σκέψη ώντας ήσυχοι ότι είναι απολύτως ασφαλείς.
Ωστόσο, ερευνητές ασφαλείας της Kaspersy Lab εντόπισαν την πρώτη εφαρμογή στο App Store που περιέχει trojan. Η εφαρμογή ονομάζεται ‘Find and Call’ και ισχυρίζεται ότι παρέχει έναν τρόπο οργάνωσης των επαφών του χρήστη, ενώ στην πραγματικότητα υποκλέπτει τον τηλεφωνικό του κατάλογο και αποστέλει spam μηνύματα και emails σε φίλους και συγγενείς του για να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ασφαλείας, η κατηγορία ‘Utilities’ είναι από τις πιο ύποπτες και στο Google Play (το αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών για Android) και περιέχει πολύ συχνά κακόβουλο λογισμικό.
O developer του ‘Find and Call’  ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για κάποιο bug. Πάντως, η Apple φρόντισε να απομακρύνει την εφαρμογή άμεσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Via:iphonehellas.gr